top of page

BIO

Rain Hammers On will be the last of three singles before releasing LineMariannes debut album. With her love for retro-vibrating guitars, musical poetry of emotions, and cinematic atmospheres Rain Hammers On unfolds in a blurred night, where The Beach Boys´s Good Vibration are bringing back the light within.

 

Oblivion is the second single from LineMarianne´s upcoming album. The song is driven by a dark bassline-hook and a strong beat shifting from halftime-feel to upbeat in the chorus The vibe of retro is still as obvious as it was on LineMarianne´s first single but you also clearly sense her penchant for artists like PJ Harvey, Lana del Ray and Nick Cave. ´Oblivion´ is a self-reflective and personal tale about a person who turns out not to be as honest as you thought. The stages of emotion are described from anger and humiliation through forgiveness and to eventually experiencing the episode through the mists of oblivion.

 

LineMarianne er dansk sangerinde med rødder i det fynske.

Hun bevæger sig i en stemningsmættet, indiepoppet sound, hvor enderne er loddet mellem kunstnere som Mazzy Star og hendes barndomsidol Jim Morrison. Kærligheden til organisk retro-sound og store stemmer fra mørket som Nick Cave og Lana Del Rey blander sig med en stemning inspireret af store filmkunstnere som Godard og Lynch.

 

LineMarianne udgav på alle streamingtjenester d. 29.10.21 Oblivion, som er anden single fra hendes kommende debutalbum. I juni udkom den første, To The Beach, som henover sommeren er blevet spillet både på radio og livescener rundt i landet, hvor LineMarianne har turneret som support for Tue West, hvis band hun i øvrigt er en del af på kor og keyboard.

Fra sommer-retro-viben på første single To The Beach tager Oblivion os med ind i efteråret på en mørkere farvetone.

 

 

LineMarianne debuterede som solist i 2018  og har med sine tre singleudgivelser markeret sig med sin karakterfulde, melankolske vokal og stemningsmættede sangskrivning, fyldt med kærlighed til 70’erne og 80’ernes musik- og filmscene.

 

 

Side33 om Oblivion:

´Musikalsk bliver sangen et iørefaldende og særegent mix af dansk, amerikansk og østerlandsk inspiration – med masser af tyngde i bas og trommer, en trodsig twang i guitaren og velvalgte temposkift. Et nummer man ikke bare lige slipper igen når først det har sat sig på øregangen – og det gør det hurtigt!

Der begynder i den grad at tegne sig et billede af en artist, der næppe bliver glemt når musikåret 2021 er gået på hæld – og som med garanti har meget mere i posen.´

LineMarianne // Oblivion

Oblivion er anden single fra LineMariannes kommende debutalbum. I juni udkom den første, To The Beach, som henover sommeren er blevet spillet både på radio og livescener rundt i landet, hvor LineMarianne har turneret som support for Tue West. Oblivion er ude 29. oktober.

Fra sommer-retro-viben på første single To The Beach tager Oblivion os med ind i efteråret på en mørkere farvetone.

I en baglæns bevægelse fra glemselens tågedis tager Line sin lytter med tilbage til en oplevelse af et frontalangreb fra en uventet side. Med en tyngde i bas og trommer, en trodsig twang i guitaren og overraskende temposkift, bliver vi taget gennem ydmygelsen og vreden frem til tilgivelsen for, først som sidst, at svinde i erindringens velgørende glemsel.

”Oblivion handler om den afmagtsfølelse, der vælter ind, når man uforberedt bliver konfronteret med et andet menneskes mening om én. Om at give sig selv lov til at forsvinde ned i en tilstand af uklarhed og glemsel, for derfra at søge en vej ud mod ny styrke og erkendelse. At stå ved sin sårbarhed skaber et indre kraftfelt, og det er i virkeligheden der alle mine sange kommer fra” , forklarer Line.

LineMarianne bevæger sig i en stemningsmættet, indiepoppet sound, hvor enderne er loddet mellem kunstnere som Mazzy Star og hendes barndomsidol Jim Morrison. Kærligheden til organisk retro-sound og store stemmer fra mørket som Nick Cave og Lana Del Rey blander sig med en stemning inspireret af store filmkunstnere som Godard og Lynch. På Oblivion er der også strejf af kinesiske pentatone melodier og sangen bliver et egent mix af dansk, amerikansk og østerlandsk inspiration.

LineMarianne // To the Beach

LineMarianne er klar med første single fra sit kommende debutalbum. To the Beach rider på en bølge af L.A.-nostalgi med sine Motown-trommer, vintage guitar linjer og Corleone-inspirerede strygere. To the Beach tager dig med til et sted, hvor der er frihed til at se kærligheden i et nyt perspektiv.

Fra horisonten glimter en orange sol i havoverfladen, og fra vandkanten spejler den drømmene om nye begyndelser. Farvet af L.A.-inspiration og nostalgisk kærlighed til organisk lyd cruiser To The Beach med sine vintage guitarer og Motown trommer mod en destination langt fra det fastkørte.

“Reach into orange light

On our moonlight drive at night

Awaken to see

How the sky is falling”

(“To the Beach”)

I billedtætte vers følger LineMarianne os ad poetiske veje med sin karakterfulde vokal til et sted, som forløser – og med strygerens Corleone-hyldest mod outroen er det nærmest umuligt ikke at forestille sig en orange aftenhimmel over Venice Beach.

”Det her er min hyldest til alle de LA-baserede bands, jeg er vokset op med – The Doors, The Byrds, Beach Boys og Love”, fortæller Line.

Men To The Beach har også et langt mere hjemmebundet lag. Familiens sommerhus i den fynske vandkant har altid været Lines fristed. Et sted hvor perspektiver og mentalt rum udvider sig og giver plads til nye forståelser. To The Beach er en kærlighedssang til alle dem, der er kørt fast i årelange forhold og alle dem, der lige har fundet sammen og skal finde en vej, de kan følges ad.

”Det er en sang om at turde flytte sig. At give plads og se tingene i et nyt lys. At løfte blikket fra det spor, man er faret vild i og se at der faktisk er andre veje. For mig, og i sangen, er det sted stranden. Det er der, jeg føler, jeg er - og er fri til at løfte blikket og give plads til nyt.”

LineMarianne debuterede som solist i 2018 og har med sine tre singleudgivelser markeret sig med sin karakterfulde, melankolske vokal og stemningsmættede sangskrivning, fyldt med kærlighed til 70’erne og 80’ernes musik- og filmscene.

Line har tidligere stået i front for STÅL og Alex Canasta.

To The Beach er ude den 18. juni på alle digitale platforme.

Subscribe for updates

Are you press?

  • Instagram Social Icon
  • Facebook Social Icon

© 2016 by Line Marianne. Created with Wix.com

bottom of page